Oproep #1703
Geplaatst op 05-22-2017
Bekijk alle oproepen van mvde

Contact

Log in (of registreer indien nodig) om te reageren op deze oproep
Vergoeding:
Overige

+275 euro

Informatie

We bestuderen het effect van versuikerde eiwitten op bloedvaten, op gevoeligheid voor insuline, en andere metabole factoren bij mensen met overgewicht. Pyridoxamine is een vitamine B6 die in staat is om de vorming van deze versuikerde eiwitten tegen te gaan. Deze vitamine is in kleine hoeveelheden aanwezig in een normaal dieet. In deze studie onderzoeken we wat het effect is van pyridoxamine op bovengenoemde factoren.
Deelname bestaat uit 5 afspraken die nuchter plaatsvinden: een screening, twee korte bezoeken, en 2 volledige testdagen, waarop verschillende metingen aan de kleine en grote bloedvaten worden verricht, de insulinegevoeligheid wordt bepaald en op meerdere momenten bloed wordt afgenomen. Tussen de eerste en tweede testdag gebruikt u ofwel pyridoxamine ofwel een placebo (een niet-werkzame stof). Tijdens de duur van deze studie (8 weken) zullen wij u vragen om uw levensgewoonten niet te wijzigen.
Vergoeding: €275 + reiskostenvergoeding
Contact: onderzoek.IG@mumc.nl
0433884250
www.vierdrie.nl/onderzoek

Proefpersoon profiel

Geslacht:
Man
Vrouw
Taal:
Nederlands
Engels
Leeftijd (jaren):
18-25
26-35
36-45
46-60
61-75
Gezonde mensen (mannen en vrouwen) tussen de 18 en 65 jaar met overgewicht op basis van buikomtrek >88cm vrouwen, >102cm mannen.
Indien u rookt, diabetes of hart-/vaatziekten heeft, bepaalde medicatie gebruikt, of andere chronische aandoeningen heeft kan u (mogelijk) niet deelnemen aan de studie.