Butyraat/hexanoaat-verrijkte triglyceriden voor een gezonde stofwisseling

  • Ad ID: 69571615

  • 313 bekeken

€200.00Vergoeding: Geld

Op Locatie

apr 14

Contacteer

Beschrijving

Gezocht:

Mannen met overgewicht (40-70 jaar)

Voor onderzoek naar rol van korte vetzuren bij overgewicht en het effect op metabolisme

 Butyraat en hexanoaat zijn korte vetzuren die geproduceerd worden van onverteerbare vezels in de darm en hebben mogelijk een positief effect op de stofwisseling. Door middel van een medisch wetenschappelijk onderzoek willen we nagaan of toediening van deze vetzuren leidt tot een verhoging van deze vetzuren in de  bloedsomloop en een verandering in suikerhuishouding en/of stofwisseling teweeg kan brengen.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mannen tussen de 40 en 70 jaar met  overgewicht (Body Mass Index (BMI) 20-35 kg/m2, BMI = gewicht (kg) / lengte (m) x lengte (m)). Indien u suikerziekte heeft of vegetariër bent, kunt u niet meedoen aan het onderzoek.

Blijkt uit een geschiktheidsonderzoek dat u mee kan doen aan het onderzoek, zult u in een periode van 1 maand 4 keer naar de universiteit komen (28 uur in totaal).  Tijdens deze bezoeken zal bloed worden afgenomen, wordt u adem geanalyseerd en vult u vragenlijsten over eetlust en maag-darmklachten in. U wordt vraagt 1 keer ontlasting op te vangen. De studieproducten zijn verwerkt in een maaltijdmilkshake en ontvangt u ter plekke. Drie dagen voor elke testdag houdt u een voedingsdagboek bij. Na afronding van het onderzoek ontvangt u naast uw reiskosten 200 euro.

 

Heeft u interesse of verdere vragen, neem dan contact op met Thirza van Deuren, e-mail: t.vandeuren@maastrichtuniversity.nl of tel. 0433881638.

 

Details onderzoek

41-45 jaar, 46-55 jaar, 56-65 jaar, 66-80 jaar

Man

meer dan 3 dagen

Laat een reactie achter

Leave the field below empty!