Connecting through mediating social touch

 • Ad ID: 59471621

 • 181 bekeken

€40.00Vergoeding: Geld
 • Connecting through mediating social touch
 • Online

  apr 19

  Contacteer

  Beschrijving

  Een groot deel van interpersoonlijke communicatie gebeurt tegenwoordig op afstand. Veel van deze communicatie gebeurt via gehoor or zicht(denk aan online meetings, (video)bellen etc.), terwijl er weinig op afstand wordt gecommuniceerd via andere zintuigen. In dit onderzoek zal worden gekeken naar communicatie op afstand door middel van knijpende armbandjes onder koppels die niet bij elkaar wonen.

   

  Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

  Voor dit onderzoek wordt er gekeken naar de effecten van aanraking op afstand door middel van armbandjes onder koppels die niet bij elkaar wonen gedurende twee weken tijd. Hierbij krijgen u en uw partner allebei een armbandje waarmee knijpjes kunnen worden gestuurd naar elkaar. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in uw eigen omgeving (thuis, werk etc.), u hoeft hiervoor dus niet naar een (onderzoeks-)locatie toe.

   

   Wat wordt er van u verwacht?

  Van u wordt gevraagd om gedurende twee weken de armbandjes te gebruiken samen met uw partner, op de momenten en manieren waarop jullie deze willen gebruiken. Om te kijken welke factoren invloed hebben op dit gebruik, worden er een aantal vragenlijsten uitgevraagd. Dit gebeurt op verschillende momenten: wat langere vragenlijsten voorafgaand aan het onderzoek (ongeveer 20 min) en na afloop van het onderzoek (ongeveer 15 min), en tijdens het twee weken durende onderzoek wordt u aan het eind van elke dag gevraagd om antwoord te geven op twee korte vragen (1 minuut). Ook wordt u gevraagd om aan het einde van het onderzoek samen met uw partner deel te nemen aan een interview, waarin er dieper wordt ingegaan op uw ervaringen in deze studie. Met deze bijdrage kunnen de armbandjes verder worden verbetert. U wordt gevraagd uw adres op te geven om de bandjes op te kunnen sturen, en email/telefoonnummer om contact te houden met de proefleider. Gedurende dit onderzoek worden uw gegevens gepseudonimiseerd. Na afloop van het onderzoek worden alle verzamelde persoonsgegevens verwijderd, zodat de data niet meer herleidbaar zijn tot personen.

   

   Wie kan meedoen aan het onderzoek?

  Er zijn een aantal voorwaarden om mee te doen aan dit onderzoek. Zo kunnen alleen koppels meedoen die tussen de 18 en 65 jaar oud zijn, een romantische relatie hebben, maar niet bij elkaar wonen. Om de technische problemen met de armbandjes te minimaliseren, wordt er in dit onderzoek ook geselecteerd op basis van telefoontoestellen. Voorkeur bij deelname gaat uit naar iPhones, maar mensen met sommige types Android toestellen (Samsung Galaxy S series, Sony Xperia) kunnen ook deelnemen. Een goede Engelse taalvaardigheid van belang, aangezien de vragenlijsten in dit onderzoek worden uitgevraagd in het Engels. De deelnemers moeten bereid zin om na afloop van het experiment de gebruiksdata uit de Hey app (tijd waarop en frequentie waarmee de aanrakingen werden verstuurd) met de onderzoekers te delen. Partners die bij elkaar wonen, mensen die een afkeer hebben van technologie of aanraking, en mensen met een beroep waarin het dragen van de armbandjes niet goed mogelijk is, zijn uitgesloten van deelname.

  Details onderzoek

  18-24 jaar, 25-30 jaar, 31-35 jaar, 36-40 jaar, 41-45 jaar, 46-55 jaar, 56-65 jaar

  Man, Vrouw

  meer dan 3 dagen

  Laat een reactie achter