Een online onderzoek naar zekerheid in obsessieve-compulsieve stoornis

  • Ad ID: 92161735

  • 178 bekeken

€50.00Vergoeding: Geld

Online

aug 30

Contacteer

Beschrijving

Het gevoel van controle en zekerheid willen hebben is een belangrijk probleem bij obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat patiënten met OCS vaak te onzeker zijn over de beslissingen die zij nemen. Daarom willen we dit in ons onderzoek beter uitzoeken en bekijken wat de rol is van verschillende soorten context en omgevingsfactoren in deze inschatting van zekerheid. Voor deze studie hebben we ook controle proefpersonen nodig. 

Het onderzoek bestaat uit drie delen: een kort telefonisch interview, het zelf (online) invullen van een aantal vragenlijsten en een aantal online computertaken. In totaal duurt het gehele onderzoek ongeveer 4 uur. Tijdens de eerste twee delen worden er psychiatrische vragenlijsten afgenomen. Het derde deel bestaat uit een aantal online computertaken. Deze taken zullen van te voren worden uitgelegd en ook kunt u de taken oefenen. Deze taken kunt u op uw eigen computer doen, gewoon vanuit huis. Bij de computer taken zal u keuzes moeten maken of problemen op moeten lossen. Als u deelneemt aan het onderzoek, loopt u geen risico’s.

 

Wanneer kunt u meedoen aan dit onderzoek

– Als u tussen de 25 – 65 jaar oud bent

·       – Als u een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal

·       – Als u geen geschiedenis heeft met OCS

·       – Als u geen huidige psychiatrische diagnoses heeft

·       – Als u geen hormoonhuishoudingsstoornis heeft

·       – Als u de mogelijkheid en toegang heeft om thuis op de computer/laptop via het internet het onderzoek uit te voeren.

 

Vergoeding

Wanneer u meedoet aan dit onderzoek krijgt u een onkostenvergoeding van minimaal €50 en maximaal €70.

 

Algemene informatie

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdam UMC – locatie AMC. Het onderzoek zal online plaatsvinden. Dat betekent dat u hiervoor niet naar het AMC hoeft te komen en mee kan doen via uw persoonlijke laptop of pc.

 

Vragen of interesse?

Bij vragen of interesse kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via cocon_studie@amsterdamumc.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Details onderzoek

25-30 jaar, 31-35 jaar, 36-40 jaar, 41-45 jaar, 46-55 jaar, 56-65 jaar

Man, Vrouw

minder dan 4 uur

Laat een reactie achter

Leave the field below empty!