Gezonde mannen tussen de 18-35 jaar gezocht voor deelname aan een onderzoek naar een nieuwe behandeling voor bloedvergiftiging. Vergoeding €500 tot €600

  • Ad ID: 68841537

  • 441 bekeken

€600.00Vergoeding: Geld

Op Locatie

mrt 10

Contacteer

Beschrijving

Achtergrond:
Bij veel patiënten met sepsis (in de volksmond ook wel bloedvergiftiging genoemd, een ernstige infectie) treedt een langdurige onderdrukking van het immuunsysteem (ook wel: immuunparalyse) op waardoor zij erg vatbaar zijn om opnieuw infecties op te lopen. Op de intensive care onderzoeken we hoe we immuunparalyse kunnen voorkomen of behandelen.

Daarom zoeken we:
Gezonde mannelijke vrijwilligers tussen de 18 en 35 jaar die niet roken, geen medicijnen gebruiken en nooit eerder aan een endotoxine onderzoek hebben deelgenomen.

Het onderzoek:
Je wordt twee keer gedurende 10 tot 11 uur opgenomen op onze research unit. Tussen deze twee bezoeken zit exact één week. Om het immuunsysteem te kunnen onderzoeken worden op beide onderzoeksdagen griepachtige verschijnselen opgewekt middels toediening van een endotoxine (lipopolysaccharide, ook wel: LPS). De helft van de deelnemers wordt gedurende de eerste onderzoeksdag behandeld met CytoSorb hemoperfusie (een soort dialyse apparaat dat ontstekingsstoffen uit het bloed filtert), de andere helft dient als controlegroep. Op de tweede onderzoeksdag vindt behoudens de LPS toediening geen overige interventie plaats.

Vergoeding:
De vergoeding bedraagt €600,- voor de CytoSorb groep en €500,- voor de controle groep.

Wanneer:
Het onderzoek zal plaatsvinden in maart t/m mei 2021.

Heb je interesse in deelname? Stuur dan een mailtje naar endotoxine@radboudumc.nl en ontvang (geheel vrijblijvend) een uitgebreide brochure met meer informatie over het onderzoek.

We kijken uit naar je reactie!

Met vriendelijke groet,

Drs. Aron Jansen
Arts-onderzoeker Intensive Care

Details onderzoek

18-24 jaar, 25-30 jaar, 31-35 jaar

Man

minder dan 3 dagen

Laat een reactie achter

Leave the field below empty!