Impact van voedingsvezel op de dikke darm

  • Ad ID: 90271372

  • 151 bekeken

€300.00Vergoeding: Geld

Op Locatie

okt 2

Contacteer

Beschrijving

Voor het onderzoeken van de effecten van een voedingsvezel zoeken wij:

Gezonde vrijwilligers (M/V) tussen de 18-50 jaar 

Impact van galacto-oligosacchariden op de bacteriesamenstelling in de dikke darm en functies van deze bacteriën  
Galacto-oligosacchariden (GOS) is een voedingsvezel die in deze studie onderzocht wordt. GOS komt van nature voor in melk en wordt bijvoorbeeld toegevoegd aan babyvoeding en diverse andere producten. 

Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 5 weken. Gedurende 28 dagen vragen we u u dagelijks drie keer (vlak voor het ontbijt, lunch en avondeten) een drankje te drinken met daarin voedingsvezels of placebo (zonder vezels). Het product zal worden aangeleverd in zakjes en kan bijvoorbeeld vermengd worden met water.

Voor en na deze periode van productinname zullen de volgende metingen in nuchtere toestand plaatsvinden. Dikke darmonderzoek (colonoscopie) met afname van darmvloeistof en stukjes weefsel. Inleveren van ontlasting en driedaagse voeding- en ontlasting vragenlijsten. Lichaamsgewicht bepalen. Ook zal er wekelijks een vragenlijst over maag-darmklachten worden afgenomen.

 

Bij volledige deelname aan het onderzoek wordt een vergoeding van 300 EURO gegeven.

 

Bij opgave staat deelname nog niet vast. Deelname is geheel vrijwillig. Op ieder gewenst moment kan zonder opgaaf van redenen met het onderzoek worden gestopt.

Details onderzoek

18-24 jaar, 25-30 jaar, 31-35 jaar, 36-40 jaar, 41-45 jaar

Man, Vrouw

meer dan 3 dagen

Laat een reactie achter