Onderbuikgevoelens: de effecten van antibiotica op het mentaal functioneren

  • Ad ID: 91871786

  • 157 bekeken

€20.00Vergoeding: Geld

Online

nov 19

Contacteer

Beschrijving

Voor ons online onderzoek zijn wij op zoek naar gezonde mensen tussen de 18 en 40 jaar oud die in de afgelopen maand preventief amoxicilline / amoxicilline profylaxe (antibiotica) hebben gebruikt. U kunt ook meedoen als u geen antibiotica hebt gebruikt, dan valt u onder de tweede groep (controle groep). 

Wat moet je doen als proefpersoon en wat levert het je op?

–  Vragenlijsten invullen en een werkgeheugen-computertaak uitvoeren

–  Afname speeksel- (cytokine meting) en ontlastingsmonster (microbiota meting)

Het onderzoek kan helemaal vanuit huis worden uitgevoerd en duurt ongeveer 1½ uur

Je krijgt naderhand een beloning van €20 én je krijgt inzicht in je eigen microbiota en darmgezondheid (een overzicht van én informatie over de diversiteit van uw darmbacteriën en van uw meest voorkomende darmbacteriën), ter waarde van €135

Achtergrond

Het gebruik van antibiotica vermindert de diversiteit van de micro-organismen in de darmen (daar heb je er zo’n 100 biljoen van!), wat vervelende gevolgen teweeg kan brengen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat antibiotica de kans op het krijgen van depressie en angststoornissen laat toenemen. Wat we met ons huidig onderzoek willen doen, is kijken of antibioticagebruik bij gezonde mensen geassocieerd is met een verhoogde kwetsbaarheid om depressie of andere stress-gerelateerde stoornissen te ontwikkelen. Daarnaast kijken we wat de rol van de darmen en het immuunsysteem hierin is.

Let op! Dit onderzoek is observationeel, dat betekent dat wij geen antibiotica toedienen aan deelnemers, maar dat we juist op zoek zijn naar personen die amoxicilline profylaxe (voorgeschreven door een arts) hebben gebruikt.

Voor meer informatie kunt u terecht op onderbuikgevoelens.com

Details onderzoek

18-24 jaar, 25-30 jaar, 31-35 jaar, 36-40 jaar

Man, Vrouw

minder dan 2 uur

Laat een reactie achter

Leave the field below empty!