Onderzoek naar het eerder en beter herkennen van stemmingsstoornissen bij kinderen tussen 10 en 25 jaar van ouders met een psychiatrische aandoening

  • Ad ID: 56251291

  • 170 bekeken

Vergoeding: Geen

Online

aug 21

Contacteer

Beschrijving

Ben jij tussen de 10 en 25 jaar oud en heb jij een ouder met psychiatrische problemen? Of bent u een ouder met een psychiatrische aandoening met kinderen in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar?

Doe dan mee aan de MARIO screeningstudie en vul de MARIO-check in op www.mario-project.nl!

 

MARIO screeningstudie

Met de MARIO screeningstudie willen we stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen eerder en beter herkennen. Zo kunnen kinderen beter en sneller geholpen worden. Hiervoor is een korte, online vragenlijst ontwikkeld, de MARIO-check. Met de screeningstudie willen wij onderzoeken of de MARIO-check goed oppikt of een kind wel of juist geen stemmingsklachten heeft.

 

Het MARIO onderzoek

MARIO staat voor Mood and Resilience in Offspring, ofwel stemming en veerkracht in kinderen. Het MARIO onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen: de cohortstudie, de screeningstudie, en de preventiestudie. In het onderzoek willen we stemmingsklachten bij kinderen beter begrijpen, eerder herkennen, en uiteindelijk voorkomen.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Je vult eenmalig een korte vragenlijst in, de MARIO-check. De vragenlijst kun je invullen op je telefoon, tablet of computer. Het invullen kost ongeveer 5 minuten. Daarna volgt een kort telefoontje van 20-30 minuten om te vragen hoe jij je voelt. Als jij jonger bent dan 18 jaar vragen wij ook of één van je ouders de online vragenlijst wilt invullen en mee wilt doen aan een telefonisch interview.

 

Meedoen of meer informatie

Ga naar www.mario-project.nl  of mail naar mario-check@ggzingeest.nl voor meer informatie.

Voor deelname klik op ‘Ik wil meedoen’.

Details onderzoek

0-12 jaar, 13-17 jaar, 18-24 jaar, 25-30 jaar

Man, Vrouw

minder dan 60 min

Laat een reactie achter