Oproep voor vrouwen onder de 30 jaar, met vmbo of mbo opleiding: Nieuwsgierig naar je vitamine- & mineralengehalte en de link met hersenfuncties?

  • Ad ID: 58411324

  • 447 bekeken

€10.00Vergoeding: Geld

Online en op Locatie

sep 3

Contacteer

Beschrijving

Doe mee aan het onderzoek.


Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het functioneren de hersenen en lijken ook een rol te spelen bij zogenaamde executieve functies. Dit zijn hogere controlefuncties die besturen wat er in de hersenen gebeurd. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je kunt plannen, dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen (zoals koken en tegelijk op de kinderen letten) en overzicht houdt over zaken.
 
Bij mensen met eetstoornissen lijken verstoringen in de executieve functies vaker voor te komen. Ook is er vaker sprake van tekorten in vitamine- en mineralengehaltes (door het eenzijdige of beperkte dieet). Om te onderzoeken of er een relatie is tussen het executief functioneren en het vitamine- en mineralengehalte hebben we bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula gegevens van een grote groep vrouwelijke patiënten met een eetstoornis verzameld. Nu zijn we op zoek naar een controlegroep voor dit onderzoek, die qua leeftijd en opleidingsniveau vergelijkbaar is met de patiëntengroep.

 

Dus ben je een vrouw, tussen de 18 en 30 jaar, met vmbo of mbo opleiding en heb je zelf nooit een eetstoornis of eetproblemen gehad, doe dan mee! Misschien ken je iemand in je omgeving die interesse heeft, ook zij kunnen meedoen!


Het onderzoek bestaat uit 3 onderdelen: een online vragenlijst invullen (30 minuten), een bezoek aan GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula (Leiden) voor het uitvoeren van een aantal computertaken (45 minuten) en een bloedafname bij het LUMC. Als je wilt kunnen de vitamine- en mineralengehaltes worden teruggekoppeld en er is een kleine vergoeding voor je deelname (€10) en eventuele reiskosten.  Meld je aan door een mail te sturen naar
onderzoek@rivierduinen.nl of als er verdere vragen zijn.

Details onderzoek

18-24 jaar, 25-30 jaar

Vrouw

minder dan 2 uur

Laat een reactie achter

Leave the field below empty!