**Smaakstudie!! fMRI +online app ! (42,50euro)** 4.5uur

  • Ad ID: 86661579

  • 461 bekeken

€42.00Vergoeding: Geld

Online en op Locatie

mrt 22

Contacteer

Beschrijving

Gezonde rechtshandige proefpersonen (tussen 18 en 45 jaar oud) voor deelname aan fMRI-studie naar de neurale responsen tijdens het proeven van zure en zoete smaken.

Doel van het onderzoek is om te bestuderen wat er gebeurt in de hersenen tijdens smaakbeleving. Het onderzoek wordt uitgevoerd met een magnetische resonantie (MR) scanner. Dit is een apparaat waarmee met behulp van een magnetisch veld, kleine wisselende magneetvelden en radiogolven, beelden worden gemaakt van de hersenen. Van onderzoek met MR zijn geen schadelijke gevolgen bekend. Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van zogenaamde functionele magnetische resonantie imaging (fMRI) om de hersenactiviteit tijdens het proeven te volgen.

Het onderzoek duurt ongeveer 2 uur waarvan hooguit 90 minuten in de MR-scanner wordt doorgebracht. Hierna word je gevraagd gedurende 5 dagen een drietal keer per dag een taakje van ongeveer 10 minuten op een app uit te voeren. Dit duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. De vergoeding voor het fMRI onderzoek is 25 euro, de vergoeding voor de taakjes op de mobiele app is 17,50 euro.

Wanneer kun je niet meedoen?
Je kunt niet meedoen aan de studie als een van de volgende criteria op jou van toepassing is: neurologische of psychiatrische aandoening, hartritmestoornissen, gebruik van antidepressiva of andere psychotrope medicatie, mogelijke zwangerschap, dagelijks roken en MRI contraindicaties waaronder metalen implantaten en claustrofobie.

Als geen van deze criteria op jou van toepassing zijn, dan kun je mee doen aan de studie door contact op te nemen met een van de proefleiders via: smaakonderzoekleiden@gmail.com
We beantwoorden graag eventuele vragen.

Zodra je je hebt aangemeld nemen we contact met je op voor het inplannen van het onderzoek.

Details onderzoek

18-24 jaar, 25-30 jaar, 31-35 jaar, 36-40 jaar, 41-45 jaar

Man, Vrouw

minder dan 1 dag

Laat een reactie achter