Geld verdienen? Doe mee als proefpersoon!

Help mee met wetenschappelijk onderzoek en doe mee als proefpersoon! Studenten aan universiteiten en hogescholen moeten regelmatig onderzoek doen voor hun scriptie of promotie. Naast het onderwijs zijn er ook wetenschappelijke onderzoeksinstituten en medische centra die veel onderzoek doen.

Bij een deel van deze onderzoeken zijn proefpersonen nodig om data of informatie te verzamelen. Met deze gegevens kunnen onderzoekers hun analyse compleet maken en zo hun resultaten presenteren. Zonder proefpersoon is er dus ook geen onderzoek.

Om die reden zijn onderzoekers bereidt om mensen te betalen om mee te doen aan als proefpersoon. Vergoedingen lopen uiteen. Dat heeft met een aantal factoren te maken zoals tijd en moeite. Maar ook het vinden van geschikte proefpersonen is soms erg lastig. Vooral omdat onderzoekers vaak zo precies mogelijk willen aangeven wat ze onderzoeken. Je probeert hiermee je onderzoeks-kader af te bakenen. Een proefpersoon moet dan aan een speciaal aantal eigenschappen voldoen. Zo kun je leuk beloond worden omdat je erg speciaal bent.

Uiteenlopende proefpersoon onderzoeken

Bij Proefbunny.nl vind je dat onze lopende onderzoeken vooral ingedeeld zijn op universiteiten. Dat komt dat bij universiteiten je de meeste onderzoeken vindt. Ze zijn ook erg uiteenlopend. Voor sommige onderzoeken hoef je nauwelijks iets te doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een computertaak. De vergoedingen lopen bij universiteiten daarom vaak ook uiteen. Het kan maar een paar euro zijn of soms wel honderden euro’s.

Verder vind je bij ons ook onderzoeken bij onderzoeksinstituten en medische centra. Ook deze onderzoeken lopen uiteen. Toch zijn het vaak geneesmiddelenonderzoek. De vergoedingen hiervoor zijn vaak erg hoog. Soms kan het zijn dat je enkele dagen bij een kliniek moet verblijven. Er kunnen ook gezondheidsrisico’s zijn. Lees daarom goed de overeenkomst en bekijk welke voorzorgsmaatregelen worden gedaan.

bekijklopendeonderzoekenu