Proefpersoon worden?

Proefbunny is een laagdrempelig platform voor iedereen die graag een proefpersoon wilt worden om zo makkelijk bij te verdienen. Voor veel onderzoek zijn er proefpersonen nodig om informatie te verzamelen. Medische onderzoeken zijn vaak bekend als onderzoeken waar proefpersonen nodig zijn. Maar er zijn veel meer onderzoeken waar proefpersonen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan sociale onderzoeken, psychologische onderzoeken, usability onderzoeken, cognitieve onderzoeken en meer. Ook voor dit soort onderzoeken kun je een leuke zakgeld aan verdienen zonder veel tijd aan kwijt te zijn.

Laagdrempelig

Proefpersoon onderzoeken staan vaak bekend om het testen van medicijnen. Daarbij kunnen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn. Er zijn echter veel meer ander soorten onderzoeken waar de risico’s heel laag of nihil zijn. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van vragenlijsten, uitvoeren van een computertaak en het doen van motorieke tests. Je vindt al deze onderzoeken ook op Proefbunny.nl!

proefpersoon onderzoek

Word makkelijk een proefpersoon

Via enkele stappen doe je mee aan proefpersoononderzoeken

Kies een proefpersoon onderzoek uit

Onderzoekers aan universiteiten, instituten en medische centra plaatsen een oproep naar proefpersonen. Ze beschrijven het onderzoek. Wat je kunt verwachten als proefpersoon. Met welk profiel je geschikt bent om mee doen. Welke vergoeding er tegenover staat.

Neem contact op als je het geschikte profiel hebt

proefpersoon profiel

Voldoe je aan het profiel en wil je meedoen? Dan kun je klikken op contacteren en de onderzoeker een bericht sturen voor meer informatie. Soms staan de contactgegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer al in de oproep. Je hoeft je dus niet te registreren om te kunnen reageren.

Maak afspraak met de onderzoeker

De rest van de communicatie gaat via je eigen e-mail of via telefoon. Het kan ook zijn dat de onderzoeker vraagt om met je te willen videobellen.

Leg het onderzoek / experiment af

Experiment afleggen

Als je mee wilt doen aan bijvoorbeeld een onderzoek van een universiteit. Dan word je uitgenodigd het onderzoek bij de universiteit af te leggen.

Ontvang de vergoeding

geld verdienen

Na het onderzoek ontvang je dan je vergoeding.